Gyógytorna és kinezio tape

Sokan kérdezik tőlem, hogy kinezio tape terápia idején kell-e gyógytornázni vagy el lehet tőle tekinteni esetleg?

Ha komoly sérülés történt vagy műtét utáni rehabilitáció időszakában vagyunk, mindenképp szükséges a gyógytorna napi szintű végzése, hogy a legyengült izmok erősödjenek. Mellette pedig kifejezetten jótékony hatású a tapasz viselése.

Én egyébként is azt az elvet vallom, hogy ártani amúgy sem fog a gyógytorna, amennyiben a megfelelő gyakorlatot végezzük. A mozgás mindenképpen hasznos és jótékony hatású.

De sajnos már találkoztam olyannal is, hogy a gyógytornász rossz feladatokat adott valakinek, emiatt az egyébként is gyulladt terület még inkább gyulladásban volt és a körülötte lévő izmok sem erősödtek. Ideális esetben viszont nem ez a jellemző.

A válaszom az, hogy ne hagyjuk ki a gyógytornát, ha komoly sérülés történt vagy rehabilitációban van részünk. Fontos az erősítés és az izomzat visszaépítése. 

Amennyiben csak izomláz vagy hasonlók miatt tolnánk ki a gyógytornát, akkor azt javaslom, hogy néhány nap erejéig pihentethetjük a szervezetünket. Ebben tökéletesen segít a kineziológiai tapasz viselése, ami leveszi a terhet az izmokról, ezáltal még inkább ellazulnak az izmok és lerövidül a gyulladás ideje is.

Akár gyógytornázunk, akár nem, a tapasz viselése segít a jobb közérzet elérésében. Ártani nem lehet vele, amennyiben szakszerűen van felhelyezve.

Ezért is kérje szakember segítségét.

Amennyiben szeretné igénybe venni a kezelést, hívjon bizalommal!

0670/428-38-98

Fülöp Gabriella

Masszázs- és kinezio tape terapeuta


Képek: www.aliexpress.com és Pixabay.com